Irodanövények előnyei


A napjaink jelentős részét a munkahelyünkön, irodában töltjük. Nem mindegy viszont, hogy ez az idő milyen környezetben telik! 

Számos kutatás kimutatta, hogy a növények hatása a művi környezetben stresszoldó hatású. Jelenlétükben nő a komfortérzet, míg az ingerlékenység, feszültség vagy levertség csökken. Az is felmerült, hogy a zöld szín kórházi környezetben kedvezően hat a gyógyulási folyamatra és a számítógép mögött dolgozók stressz tűrő képessége is jobb.

A növények ápolását az önöntözős cserepek nagyban megkönnyítik. Cégünk kiemelten a Lechuza termékcsalád önöntözős cserepeit forgalmazza! Bízza növényei egészségét a Lechuza önöntözős cserepeire!

Amennyiben nem biztos döntésében, kérdéseire szívesen válaszolunk! Árakért kérjük e-mailben érdeklődjön!

A munkahelyi növényekről az alábbi kimutatás készült:

  • megkötötték a káros anyagokat
  • emelték az levegő páratartalmát
  • csökkentették a stressz szintjét
  • javították a megjelenést
  • kiszűrték a port és a szennyező anyagokat
  • hűtő hatásuk volt
  • javították az általános hangulatot
  • csökkentették a zajokat

Lechuza növénytartó

 


 A munkahelyi növények gondozása során mindig felmerül a kérdés, hogy ki fogja őket ápolni és locsolni. Erre nyújt tökéletes megoldást a hidrokultúrás növénytartás és a speciális önöntöző növénytartók rendszere.

Napjainkban egyre elterjedtebb a rendkívül praktikus és higiénikus hidrokultúra (=vízkultúra), mint növénytartási módszer. Neve is utal rá, hogy a növények ez esetben virágföld helyett tápoldatos vízben fejlődnek. Gyökereik kiégetett agyaggranulátumba kapaszkodnak, melyek a vizet szintén magukba szívják, és felületükön keresztül párologtatják, így szabályozva a levegő nedvességtartalmát. A vízszint ellenőrzéséhez nem szükséges a kaspóból kiemelni a cserepet, egy tartósan behelyezett vízszintmérő folyamatosan tájékoztat minket a tartóban lévő víz mennyiségéről, amelyet 2 hetente elég pótolni. A hidrokultúrás/vízkultúrás növények beszerzése költségesebb, de hosszú távon megtérül a befektetés, mert kevesebb gondozást igényelnek. Kifejezetten ajánlatosak olyan irodákban, várókban, intézményekben ahol a higiéniáre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

 

Hidrokultúra

 


Tregren Genie

Tregren Herbie

 

 Az irodai növénytartásban nagy segítséget jelentenek az önöntöző növénytartók, melyekben 1 vagy akár 2 hetenkénti vízutánpótlást igényelnek csupán a növények. Ez esetben is vízszintmérő segíti a növény gondozóját. Az önöntöző növénytartó két egymásba helyezett tartót jelent valójában: az egyik maga a kaspó, a másik a kiemelhető belső betét, amely tartalmazza a beültetett növényt és egy speciális belső betétet, amely lehetővé teszi, hogy csak a növény igényének megfelelő mennyiségű vizet vegye fel az ültető közeg. Gyakorlott növénygondozó személyzet hiányában az első 12 hétben érdemes az önöntöző rendszer beállítását szakemberre bízni, mert ebben az időszakban még nem érik el a gyökerek az edény alján lévő víztározót, ezért öntözővíz utánpótlásáról a földlabda folyamatos átnedvesítésével kell gondoskodnunk.

Az irodanövények tartásába nagy fordulatot hozhat a piacon a beltéri kertek, vagy beltéri konyhakertek megjelenése. Ezek a növénytartók az év minden napján megfelelő tápanyaggal és fénnyel látják el növényeinket, hogy azok mindig gyönyörűek és erősek legyenek Cégünk Magyarországon egyedülállóan forgalmazza a finn Tregren cég szabadalmaztatott növénytartóit.

 

Növénytartóinkat megtalálja a cégünk webáruházában, a www.kertelet.hu címen!