A magas nyomású, professzionális teraszklíma berendezés

 Teraszklíma 01 Teraszklíma 02 Teraszklíma 03 

 

A teraszos lakásoknál, valamint a „kiülős” vendéglátóhelyeknél nyári időszakban egyre jobban kedvelik és igénylik az emberek az újdonságnak számító kültéri klímával való hűtést.

A kültéri hűtéstechnika lényege: a hűvös érzetért—amit a bőrünkön is érzékelünk—a víz elpárolgása a felelős, amikor az a levegőből hőt von el.

A hűtés menete: a speciálisan a kültéri hűtéshez kialakított fúvókák porlasztott vízszemcséket juttatnak a levegőbe. A porlasztott vízszemcsék a levegőben lévő környezeti hő hatására rendkívül gyorsan elpárolognak és bekövetkezik a párolgásból fakadó fizikai folyamat, a lehűlés. A hőelvonási energia következtében hideg levegő képződik.

Hazánkban kétféle technológiával működő kültéri hűtésre alkalmas berendezés ismert. Az alacsony, 4-8 bar közötti hálózati víznyomással működő rendszereket elsősorban lakossági használatra ajánlják, de alkalmas kisebb kereskedelmi felhasználásra is. Számolni kell azonban e készülék korlátaival, az alacsony víznyomásból fakadóan a vízporlasztás csekélyebb.

A másik és egyben a vendéglátóhelyek számára igazi megoldás a nagy nyomással dolgozó rendszer.

Ezek az eszközök 70 bar nyomással porlasztják a vizet és különböző módon—fix vonalsorosan vagy ventilátor segítségével—hűtik le az adott területet. A nagynyomású berendezések átlag 8-12 Celsius-fokkal csökkentik a hőmérsékletet.

A fokozott víznyomás előállítására alkalmazott elektromos szivattyú különböző időzítésekre programozható, ezáltal alkalmazkodni lehet az aktuális időjárási viszonyokhoz és az elvárásokhoz.

A teraszklímák legfőbb jellemzője, hogy nem csapódik le semmiféle formában a víz, nem nedvesítenek, így könnyedén alkalmazhatók asztalok fölött, illetve mellett is.

A kültéri hűtés további előnyei: energiatakarékos az üzemeltetése (csak pár liter az óránkénti vízfelhasználása), kiváló a pollen– és a szállópor-taszítása, elriasztja a rovarokat, ablak elé szerelve kiváltható a beltéri klíma.

A mobil kültéri klíma kerekek segítségével bárhová eltolható, és nincs szükség fix vízcsatlakozásra sem, mert a 60 literes saját víztartálya ötórányi folyamatos működésre elegendő.

A mobilklíma halkan üzemel, egymaga akár 50 négyzetméternyi területet is lehűt. Állítható a hűtési teljesítménye, alacsony az energiafogyasztása.

A teraszklímába illataroma-adagolót is be lehet építeni, amely segítségével közérzetnövelő illatok keverhetők a levegőbe.

A teraszklímák hamar megtérülnek egy vendéglátóhely kerthelységében, hiszen a berendezés a kellemes környezet miatti nagyobb forgalom okán akár egy hétvégén is behozhatja bekerülési költségét.

 

A nagynyomású kültéri klímarendszer előnyei:

  • Víz alapú természetes klimatizálás
  • Nincs vízlecsapódás
  • 10-15 °C hőmérséklet-csökkenés
  • Energiatakarékos üzemelés
  • Egyedi igényeken alapuló kialakítás
  • Illat– és aromaadagolás lehetősége
  • Csökkenti a repülő rovarok jelenlétét
  • Pollen– és szállópor-megkötő képesség

  

Ezt a típusú terméket megtalálja webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: http://kertelet.hu/?product_cat=professzionalis-mobil-teraszklima